Minister Ard van der Steur stapt op

Dat heeft hij donderdag gemeld. Van der Steur lag al enige tijd onder vuur.

”Voor het korps en voor mijzelf is het goed dat ik tot dit besluit ben gekomen. Ook al verschaft het mij op dit moment geen opluchting of voldoening”, schrijft Van der Steur. Korpschef Nationale Politie Gerard Bouman noemt het opstappen een “moedig en wijs” besluit. Van der Steur zal per 1 februari 2016 opstappen om plaats te maken voor een nieuwe minister die de reorganisatie van de Nationale Politie in goede banen moet leiden.

Volgens de korpschef vertrekt Van der Steur omdat hij wist dat hij de voltooiing van de reorganisatie van de politie niet meer kon afronden vanwege zijn starheid. Volgens RTL Nieuws wordt dat tegengesproken door Van der Steur.

Bouman benadrukt dat er geen pistool is gericht op de minister om af te treden. De starheid van Van der Steur is volgens de korpschef geen excuus voor het feit dat de minister de problemen bij de politie (slepend loonconflict, onvrede over de reorganisatie) het hoofd heeft kunnen bieden. “Het is een besluit dat de minister zelfstandig heeft genomen”, zei de korpschef.

(Bron: www.nu.nl)

excuses-van-steur-kamer-fouten-in-zaak-volkert

Geen reacties geplaatst

Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*