Mijn moeder of het milieu?

Mijn moeder moest voor een foto van haar schouder (ze was uit de bocht gevlogen met haar ScootMobiel, mijn moeder is heel erg rock ‘n’ roll), naar het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Door de radiologe werd aangeraden, om nog steeds onduidelijke redenen, om iemand mee te nemen. Die iemand was ik.

Ik reed de 76,3 kilometer op LPG naar Dieren. Na een kopje koffie met twee koekjes togen wij de 14,5 kilometer naar Zutphen. De foto’s namen 11 minuten in beslag. Wij gingen via het ouderlijk huis van mijn moeder en via het pannenkoekenhuis, waar mijn moeder mij op een heerlijke pannenkoek trakteerde en waar ik de olie in mijn Volvo bijvulde, binnendoor via Brummen weer terug naar Dieren. Daar aangekomen had ik zo’n 115 kilometer afgelegd en ik moest de 76,3 kilometer nog terug naar huis. Het was een mooi dagje uit.

In de auto terug hoorde ik dat 2015 gemiddeld het warmste jaar ooit was. Hoe ze dat kunnen weten weet ik niet want als ter plekke een IJstijd uitbreekt dan klopt daar natuurlijk niks meer van.

Maar de verklaring was de opwarming van de aarde. Die was weer het gevolg van een hogere uitstoot van slechte gassen en ik voelde mij plaatsvervangend schuldig.

Het Gelre ziekenhuis is een prima streekziekenhuis dat zich echter niet bezig houdt met de ecologische voetafdruk. Hoeveel uitstoot zou het gescheeld hebben als een radiologe met een mobiele set naar mijn moeder toe was gekomen?

Al deze onzinnige gedachten kwamen pas boven toen ik hard aan het nadenken was over een onderwerp om over te schrijven. Want ik was helemaal niet met het milieu bezig toen ik op weg was naar mijn moeder en het ziekenhuis. Mijn moeder moest geholpen. En of daar meer of minder schadelijke uitstoot door zou ontstaan was iets wat me absoluut niet interesseerde.

Conclusies:

-De Polen hebben hun langste tijd gehad want het ijs op die Polen smelt.

-De ijsbeer zal weldra uitgestorven zijn.

-Mijn moeder gaat behandeld worden door een orthopeed in haar eigen woonplaats. (Dát had pas uitstoot gescheeld, als die een eigen radiologe had gehad!)

-2015 was het warmste jaar ooit en wie van records houdt is nu blij.

-Het maakt niet uit wat je voor het milieu doet, radiologen verpesten het toch voor iedereen.

-Eert uw moeder en eert uzelf.

-Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve in Brummen is een hele goeie Pannenkoekbakkerij.

En zo is het.

2015-11-25 15.43.14

 

1 reactie

  1. mam says:

    Wat een goeie Mars. Leuk hoor.

    Reply

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*