Gedonder in Keulen

Wat vermakelijk dat er zoveel verwarring is over het gebeuren in Keulen. Voor wie het nog niet wist: Er zijn daar waarschijnlijk heel veel vrouwen aangerand en bestolen tijdens nieuwjaarsnacht. En zelfs verkracht. Waarschijnlijk; want het is puur op basis van aangiftes. Ja zo’n zin moet je even twee keer lezen.

De aangiftes staan een beetje onder druk want de politie heeft niets gemerkt, er zijn geen filmpjes beschikbaar en er werd door de dames wel erg met de vinger gewezen naar ‘mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk’.Want volgens de Duitse politie heeft met zo’n zachte winter elke man wel een kleurtje op zijn gezicht. En de stemming omtrent buitenlanders en vluchtelingen moet toch echt niet omslaan. Dat zou tot flinke sociale onrust kunnen leiden.

Maar de verwarring is opgelost. Vrouwen moeten mannen op minimaal een armlengte afstand houden, het ging niet om Noord-Afrikanen maar met name Syrische vluchtelingen, de politie had wel door dat ‘er wat gebeurde’ in de bewuste nacht maar zag niet de noodzaak en had niet de capaciteit om er iets aan te doen en de vrouwen… Tja, de vrouwen.

Wat deden die daar op het bewuste moment? Beetje heupzwaaiend feestvieren tussen ‘viriele mannen die gescheiden van vrouwen zijn opgegroeid’ en uitdagend gekleed (zachte winter!) die mannen het hoofd op hol brengen? Waar waren de echtgenoten van die losgeslagen vrouwen? Betreft het hier wellicht een gecoördineerde actie om arme vluchtelingen in diskrediet te brengen om zo een ommezwaai in het asielbeleid te bewerkstelligen, een beetje zoals de Bende van Nijvel in België probeerde te doen maar dan met als doel een verrechtsing van de samenleving?

Met zoveel vluchtelingen zijn aangiftes van vrouwen nauwelijks serieus te nemen. Angst leidt al gauw tot groepshysterie. En als je je geld bent verloren door heftig te dansen en ook nog bleek dat de vrijwillige seks niet zo prettig was als van tevoren gehoopt, dan grijpt de zwakke mens naar de laatste strohalm; aangifte doen. Er is niets gebeurd in Keulen wat het daglicht niet kan verdragen. Een typisch geval van eigen schuld, dikke bult.

Zo, snelle conclusies trekken, dat kan ik ook. Natuurlijk zou onze aandacht met name volledig moeten uitgaan naar de slachtoffers. De vrouwen die op schandelijke wijze zijn mishandeld en vernederd. Ongelooflijk dat dit op zo’n schaal heeft kunnen gebeuren. In 2014 heb ik veel te veel geld gedoneerd aan Serious Request toen het thema Hands off our Women was. Maar achteraf bezien was het toch nog te weinig. Nu maar hopen dat de daders tóch Duitse neo-nazi’s waren.

keulen-intro

 

4 reacties

 1. Fred Weijers says:

  Marcel,

  Een artikel wederom recht uit je kritische hart geschreven. Wat zou het toch veel leefbaarder worden wanneer we allemaal met een wat kritischer en leergierige blik naar de wereld zouden kijken (en handelen!).

  Goed bezig, man!

  Reply
 2. Paul ter Wal says:

  Mooi stuk, Marcel. Goed om extra over na te denken.

  Reply
 3. Max says:

  Wie organiseerde de massaverkrachtingen in Keulen en andere Europese steden? De bende in Keulen/HET WAREN GEEN VLUCHTELINGEN!/ was wel goed voorbereid. Sommigen hadden zelfs briefjes bij zich om ranzige zinnen in het Duits te kunnen uitspreken: ik wil seks met je hebben en: trek je kleren uit, wat erop duidt dat de daders vooraf al van plan waren toe te slaan.Volgens minister van Justitie Heiko Maas zijn de berovingen en aanrandingen met Oud en Nieuw afgesproken werk geweest; “Zoiets gebeurt niet uit het niets, daar moet iemand achter zitten”…IS zegt al duizenden jihadisten Europa te hebben binnengesmokkeld.Volgens politiebronnen,de meesten daders zouden Syriërs zijn,die nog maar kort in Duitsland verbleven.Het is pijnlijk om te zien hoe tuig en criminelen misbruik maken van het asielrecht dat is bedacht voor politieke vluchtelingen.Je kunt het Midden-Oosten niet naar Europa halen zonder de vrouwenhaat en het seksueel geweld erbij te importeren. We moeten ophouden naïef te zijn, zegt Hafid Bouazza; ‘ De aanrandingen in Keulen hebben wél alles met de islam te maken.Want dat is niet alleen een religie, maar ook een cultuur, een geheel van opvattingen en gedragingen. En volgens de islam is de vrouw het bezit van de man.’

  Reply
 4. groen says:

  De hiervoorafgaande reactie van “Max” is supergrappig. We hebben er met de vrindenkring vreselijk om gelachen. Jouw blog daarentegen was wel op zijn plaats! De beste blog van Harmsen tot op heden. Hup Harmsen en snelweg met die grouwe klotemax.

  Reply

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*